Ukrainas grupējums atteicies no ultimāta

© Scanpix/AFP

Ukrainas radikālais grupējums "Pravij sektor" atteicies no iepriekš pasludinātajiem paziņojumiem par došanosi ar ieročiem rokās uz Kijevu, vēsta Lenta ru.

Kā savā Facebook kontā raksta grupējuma preses sekretārs Borislavs Bereza," Mēs sapratām, ka mūsu paziņojums bija pārsteidzīgs, taču to diktēja savstarpējās palīdzības un brālības principi."

Organizācijas līderis  Dmitrijs Jarošs paziņojis, ka grupējums paliks karot UKrainas austrumu rajonā.

Savu iepriekš izvirtīto prasību Jarošs skaidroja ar to, ka pēc Ukrainas Iekšlietu ministra vietnieka Jevdokimova pavēles tikuši aizturēti un piekauti vairāki grupējuma dalībnieki, tas arī izsaucis diezgan emocionālo reakciju.

"Tā kā vairākas mūsu prasības ir izpildītas - atbrīvoti mūsu grupējuma biedri, jautājumu par Ukrainas Iekšlietu ministra vietnieka Jevdokimova atbrīvošanu jau izskata Ministru kabinets. Cerams, ka lēmums par viņa atbrīvošanu tiks pieņemts," norādīja Jarošs.

Jau ziņots, ka Ukrainas grupējums "Pravij sektor" vērsās pie valsts prezidenta Petro Porošenko ar prasību sākt Ukrainā reformas, citādi viņi ar ieročiem rokās ieradīsies Kijevā.

"Mēs vēršamies pie Petro Porošenko ar aicinājumu nekavējoties ieviest kārtību valsts iekšlietu ministrijā, atbrīvojot antiukrainas spēku odiozās personas no amatiem ministrijā un sākt viņu prettiesisko darbību izmeklēšanu.Gadījumā, ja prasības netiks izpildītas 48 stundu laikā, mēs būsim spiesti no frontes līnijas atvilkt savus spēkus, izsludināt visu rezerves bataljonu mobilizāciju sākt "ceļu" uz Kijevu, lai veiktu pēc iespējas ātrākas reformas Iekšlietu ministrijā," prasībā norāda "Pravij sektor".

Svarīgākais