Linkevičs: Ukrainā iebraukušas 70 bruņutehnikas vienības no Krievijas

© Scanpix/Reuters

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs paziņojis, ka Ukrainā no Krievijas iebraukušas 70 bruņutehnikas vienības, vēsta UNIAN.

"Mēs esam ļoti nobažījušies par situācijas saasināšanos, runājot par humānās palīdzības konvoju no Krievijas. Taču mēs redzam, ka ka eskalācija Ukrainā turpinās, mums ir ziņas, ka Ukrainā no Krievijas  iebraukušas 70 bruņutehnikas vienības," šodien pēc Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmes Briselē žurnālistiem teica Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs. 

Ārlietu padomes sanāksmes Briselē tika sasaukta sakarā ar drošības un humanitārās situācijas pasliktināšanos Irākā, un ministri pārrunās turpmāko Eiropas Savienības iesaisti Irākas krīzes jautājumā.

Tāpat ministri pārrunāja pēdējā laika notikumus Ukrainas austrumos un Eiropas Savienības turpmāko rīcību saistībā ar situāciju Ukrainā.

Ministri diskutēja arī par pēdējā laika aktualitātēm Lībijā un Tuvo Austrumu miera procesā.

Jau ziņots, ka Krievijas bruņutransportieru un kravas automašīnu kolonnas iebraukšas Ukrainas teritorijā.

Eiropas komisija (EK) savukārt uzsver, ka Kreivijas humānās palīdzības konvojs nedrīkst šķersot Ukrainas robežu, bez Ukrainas valdības atļaujas un cer, ka Krievija ievēros starptautiskos humānās palīdzības sniegšanas noteikumus, Briselē pirms Ārlietu padomes sanāksmes uzsvēra komisāre Kristalina Georgijeva.

"Ļoti svarīgi ievērot neitralitāti un neatkarību, kas attiecas uz humāno palīdzību," teica Georgijeva.

 

 

Svarīgākais