Ukraina: Krievijas bruņutehnikas kolonnas iebraukušas Ukrainas teritorijā

© Scanpix/AFP

Apstiprinājusies informācija par Krievijas bruņutransportieru un kravas automašīnu kolonnas iebraukšanu Ukrainas teritorijā, piektdien paziņoja Ukrainas pretterorisma centra štābs.

"Izlūkošana apstiprināja, ka bruņutransportieru un militāro kravas automašīnu "Ural" kolonna šķērsojusi robežu un caur slēgto robežpunktu "Izvarino" iegājusi mūsu valsts teritorijā," paziņoja štābs. "Izlūkošana arī apstiprina, ka uz tehnikas bija Krievijas numuri un atpazīšanas zīmes. Saskaitīt precīzu bruņutehnikas un kravas automašīnu skaitu pagaidām neizdodas, taču šī kolonna ir neliela. Pēc sākotnējiem datiem, kravas automašīnās ir arī bruņoti karavīri."

Pēc operatīviem datiem, kolonna dodas Molodohvardijskas pilsētas virzienā, paziņoja štābs.

Par Krievijas bruņutehnikas iebrukšanu ceturtdienas vakarā ziņoja rietumvalstu žurnālisti, kas seko līdzi Krievijas nosūtītajam "humānās palīdzības" konvojam, kurš apstājies netālu no Ukrainas robežas.

Laikraksta "The Guardian" korespondents Šons Volkers ceturtdienas vakarā tviterī rakstīja, ka "tikko kļuvu par liecinieku tam, kā Krievijas bruņutransportieru un mašīnu kolonna ar oficiālo Krievijas militāro simboliku šķērsoja robežu ar Ukrainu".

"Droši vien tas noticis uz kādu laiku. Lai gan ir dīvaini to vērot," raksta Volkers.

Savukārt žurnālists Timurs Olevskis telekanālam "Hromadske TV" pastāstīja, ka kolonnā ir aptuveni 50 bruņutransportieri. Kolonna sākumā devusies robežpunkta "Izvarino" virzienā un "tad pazudusi laukos".

Svarīgākais