Ābotliņa: Izglītības nozarē vajadzīgas reformas

© F64

Izglītības nozarē ir nepieciešamas reformas, bet tas nenozīmē vienkārši liela daudzuma finansējuma pieprasīšanu, norāda Saeimas priekšsēdētāja un "Vienotības" līdere Solvita Āboliņa.

Āboltiņa norādīja, ka viņai gaidāma saruna ar izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti (V), lai pārrunātu problēmas un iezīmētu risinājumus izglītības nozares jautājumu risināšanā.

Politiķe piebilda, ka premjerministrei Laimdotai Straujumai (V) bija vienošanās ar ministri par skolotāju algām, proti, ka jānāk klājā ar konkrētu modeli šajā jautājumā. Savukārt ministre pieprasījusi lielu papildu finansējumu. "Neuzskatu, ka tas ir risinājums," uzsvēra Āboltiņa.

Viņa uzskata, ka izglītības nozarē ir vajadzīgas reformas, jo tā ir ļoti svarīga nozare. Tomēr reformu veikšana nenozīmē vienkārši liela daudzuma finansējuma pieprasīšanu, akcentēja "Vienotības" līdere.

Vienlaikus viņa akcentēja, ka Druviete ir pieredzējusi ministre, kura māk sarunāties ar nozari un sabiedrību.

Jau ziņots, ka pedagogu atalgojuma paaugstināšanai nākamā gada budžetā būtu nepieciešami papildu 30,23 miljoni eiro. To Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības padomes sēdē paziņoja izglītības ministre Druviete.

Tāpat augstākajai izglītībai un zinātnei tiks pieprasīti 45 miljoni eiro, tādējādi kopējā summa, kas nepieciešama saistību izpildei, ir 75 miljoni eiro. Tomēr ministre sarunas laikā akcentēja, ka tie esot pagaidu aprēķini, līdz ar to precīza summa, kas tiks pieprasīta, iesniedzot jaunās politikas iniciatīvas, netika nosaukta.

Pēc viņas teiktā, šī summa būtu jāiekļauj jauno politisko iniciatīvu sarakstā, kas jāiesniedz līdz 2.augustam.