Jāņu brīvdienās patrulēs uz pusi vairāk ceļu policistu nekā ikdienā

© F64

No 21.jūnija līdz 25.jūnijam Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde strādās īpaši intensīvā režīmā. Jāņu brīvdienās uz Vidzemes autoceļiem strādās par 80 policistiem vairāk nekā ikdienā.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko aģentūrai LETA atklāja, ka lielu palīdzību no Rīgas negaida: "Jārēķinās ar pašu spēkiem, iesaistīsim arī iecirkņu inspektorus un kārtības policijas inspektorus, kas ikdienā veic citus pienākumus. Arī viņiem būs tiesības veikt satiksmes uzraudzību."

Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks aģentūrai LETA solīja, ka policija svētku brīvdienās būs īpaši redzama: "Ja parasti ir pārmetumi, ka, visu Latviju izbraukājot, policiju nemaz nevar pamanīt, tad es varu apsolīt, ka šoreiz pamanīs, jo, kamēr citi atpūtīsies, policija strādās." Lūks arī aicina iedzīvotājus un autovadītājus būt saprotošiem un uzsver, ka policijas mērķis ir nevis palielināt noķerto pārkāpēju statistiku, bet novērst pārkāpumus un gādāt par drošību.

Policija neatklāj, kurās vietās un dienās notiks pārbaudes, bet apgalvo, ka ir sagatavots plāns par reģionu kopumā. Uzraudzības plānā ir ņemts vērā, cik daudz satiksmes negadījumu un cik daudz cilvēku brauc reibumā katrā novadā. Policija plāno pārbaudes vietās, kur risku ir vairāk.

Reidu laikā policija galveno uzmanību pievērsīs iereibušiem vadītājiem, taču skatīsies, vai netiek pārkāpts atļautais braukšanas ātrums, tiek lietotas drošības jostas un ievēroti citi ceļu satiksmes noteikumi.

Policija veiks arī masveida pārbaudes, kurās liels skaits policijas ekipāžu ceļa posmā apturēs gandrīz visus garām braucošos transportlīdzekļus.

Kārtības sargu rīcībā būs portatīvie alkotmetri, kas sākotnēji pasīvās darbības režīmā fiksēs alkohola klātbūtni automašīnas salonā. Gadījumos, ja pasīvais tests būs apstiprinošs, tiks pārbaudīta alkohola koncentrācija automašīnas vadītāja izelpā.