Porošenko šonedēļ iesniegs miera plānu

© Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko miera plānu par situācijas noregulējumu Doņeckas un Luhanskas apgabalos iesniegs šonedēļ.

Par to pavēstīja Porošenko, uzstājoties Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdes atklāšanā. "Tiek piedāvāts apspriest prezidenta miera plāna detaļas, kas tiks sniegtas jau šajā nedēļā," pavēstīja Porošenko.

Viņš pavēstīja, ka tika piedāvāta uguns pārtraukšana miera plāna izpildes uzsākšanai.

"Mēs sagaidām ļoti koordinētu visu Ukrainas varas pārstāvju darbību un atbalstu prezidenta iniciatīvām Doņeckas, Luhanskas iedzīvotāju vidū, kas dos iespēju atrisināt situāciju šajos apgabalos," sacīja Porošenko.

Vienlaikus viņš piebilda, ka uguns pārtraukšanas laiks būs ierobežots. "Būtu bezatbildīgi šobrīd iesaistīties ilgā sarunu procesā, jo mums nav vajadzīgas sarunas sarunu dēļ, mums šodien vajag, lai mēs pārietu uz režīmu, kad no vienas puses mēs varam garantēt drošību visiem, kas dzīvo Doņeckā un Luhanskā, mēs varam garantēt aizsardzību no marodierisma, mēs veicinām atbruņošanās procesu, kuram sekos lēmums par amnestiju vai aizsardzību no kriminālatbildības personām, kas nav pastrādājušas smagus noziegumus, uz kuru rokām nav asiņu," pavēstīja Porošenko.

Svarīgākais