Ukrainas prezidents Porošenko: Teroristi saņems atbilstošu atbildi par notriekto lidmašīnu

© scanpix

Ukrainas prezidents Porošenko reaģējot uz ziņu par separātistu notriekto ukraiņu armijas lidmašīnu Il-76 Luhanskā norādījis, ka "teroristi saņems atbilstošu atbildi", vēsta UNIAN.

 Jau ziņots, ka Ukrainas gaisa spēku lidmašīnu IL-76, naktī no 13.uz 14. jūniju nosēžoties Luhanskas lidostā, ar zenītartilērijas ložmetēju apšaudījuši separātistu kaujinieki. Lidmašīnā atradušies Ukrainas 25 aeromobilās brigādes karavīri, kara tehnika, ieroči un pārtika, kopumā 49 cilvēki, kas gājuši bojā.

Ukrainas Aizsardzības ministrija savā paziņojumā, kurā izteikta līdzjūtība bojāgājušo militāristu ģimenēm, norāda, ka separātistu kaujinieki "ciniski un nodevīgi" atklājuši uguni uz lidmašīnu. Kaujinieki izmantojuši lielkalibra ložmetējus un zenītraķešu palaišanas iekārtu."Ukrainai vajadzīgs miers. Visi, kas saistīti ar šo cinisko terora aktu tiks sodīti, bet teroristi  saņems atbilstošu atbildi,"norādījis prezidents Porošenko.

Kaujas sestdien notiek arī netālu no Mariupoles, kur separātisti no granātmetējiem apšaudījuši mikroautobusu, kurā braukuši robežsargi. Apšaudē krituši divi Ukrainas robežsargi, bet vairāki guvuši ievainojumus. 

Prezidents arī sasaucis  Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdi un ministru kabinetam uzdevis sniegt palīdzību bojāgājušo tuviniekiem.

Prezidents 15. jūniju Ukrainā izsludinājis par sēru dienu.

Svarīgākais