Bijušais Ceļu policijas priekšnieks Zivtiņš varētu iestāties partijā

© f64

Bijušais Ceļu policijas priekšnieks un Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, kurš pašlaik darbojas SIA "Rīgas satiksme" valdē, varētu iestāties partijā. To viņš šodien atzina telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes".

Zivtiņš informēja, ka viņam ir bijušas sarunas ar partijas "Vienotība" pārstāvi, Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, bet savulaik esot runājis arī ar bijušo premjeru Valdi Dombrovski (V). Viņam "Vienotība" patīkot un viņš šo politisko spēku atbalstot, atzina Zivtiņš, piebilstot, ka šobrīd esot pārdomās.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Zivtiņš dzimis 1969.gada 30.decembrī Rīgā. 2000.gadā viņš beidzis Policijas akadēmijas Juridisko fakultāti. Karjeru policijā viņš sāka kā Kriminālpolicijas pārvaldes Ātrās reaģēšanas grupas jaunākais inspektors. 1993.gadā viuņš bija Mobilā policijas pulka grupas komandieris, 1996.gadā jau vada komandieris, 1998.gadā Zivtiņš kļuva par Rīgas galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas Patruļpolicijas vienības rotas komandieris.

Vēl pēc diviem gadiem viņš kļuva par Ceļu policijas bataljona komandiera vietnieku, bet 2004.gadā par Ceļu policijas biroja priekšnieku. 2009.gadā viņš tika iecelts Prevencijas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 2013.gadā, turpinot personāla rotāciju, pārcelts uz Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldi par priekšnieka vietnieku. Tajā pašā gadā viņš atstāja darbu policijā un tika iecelts par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes locekli.