Putins ticies ar Merkeli aiz slēgtām durvīm

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Normandijā ticies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli aiz slēgtām, vēsta aģentūra Itar-Tass.

Putina un Merkeles saruna ilgusi stundu, no kuras pirmās minūtes abi pozējuši fotogrāfiem, pēc tam saruna noritējusi aiz slēgtām durvīm. Abi apsprieduši situāciju Ukrainā. Kā norāda Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šī ir pirmā abu valstu vadītāju tikšanās kopš Ukrainas krīzes sākuma.

Jau ziņots, ka piektdien Francijā notiek Normandijas desanta 70.gadadienas ceremonijas, kuras apmeklē vairāku pasaules valstu līderi, arī Obama, Kamerons, kā arī Ukrainas prezidenta amatā ievēlētais Petro Porošenko.

Ceturtdien Putins tikās Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu.

Politika

Ja mašīnas motorā dzirdams kāds “grabošais gultnis”, tad tas jānomaina pēc iespējas ātrāk. Jo ilgāk šo grabēšanu ignorē, jo lielākas iespējas, ka ķibele notiks pašā nepiemērotākajā brīdī ar postošākajām sekām. Evikas Siliņas valdībā šāds grabēšanas avots ir satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Atļaušos teikt, ka viņš ir ne mazāks “grabošais gultnis” arī pašai partijai “Progresīvie”.

Svarīgākais