Krievijas vēstnieks atgriežas Ukrainā

Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs atgriežas Kijevā un piedalīsies jaunā Ukrainas prezidenta Petro Porošenko inaugurācijas ceremonijā, ceturtdien paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Grigorijs Karasins.

"Gaidāma Ukrainas ievēlētā prezidenta Petro Porošenko inaugurācija. Sakarā ar to daudzi interesējas, vai tur piedalīsies Krievijas pārstāvis. Uz to mēs atbildam apstiprinoši. Oficiālajā Porošenko inaugurācijas ceremonijā Augstākajā radā piedalīsies Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs. Viņš atgriežas Ukrainā," sacīja Karasins.

Viņš vēstnieka atgriešanos Kijevā nosauca par "pozitīvu signālu" un pauda cerību, ka Kijevā viņš tiks uzņemts adekvāti.

Zurabovs Kijevu pameta februāra beigās pēc prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas, kad viņš tika izsaukts uz konsultācijām Maskavā.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Svarīgākais