Illarionovs: Krievija gatavojas jaunam karam

Viļņā notiekošajā NATO Parlamentārās asamblejas pavasara sesijā bijušais Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks Andrejs Illarionovs paziņoja, ka Krievija gatavojas jaunam karam, vēsta ārzemju mediji.

"Krievija atklāti paziņo, ka tās darbība Ukrainā ir gatavošanās Ceturtajam pasaules karam. Krievija par Trešo pasaules karu dēvē Auksto karu. Kremlis ir pasludinājis, ka notiek gatavošanās Ceturtajam pasaules karam, kurā Krievija cīnīsies pret pārējo pasauli, viņi to neslēpj, "norādīja Illarionovs.

 "Vienīgā iespēja, kā izbēgt no šī kara ir pārvērst Krieviju demokrātiskā valstī, jo demokrātiskas valstis nekaro savā starpā. Tāpēc, lai stratēģiski risinātu problēmas ar Krieviju nepieciešams, lai tā kļūst par demokrātisku valsti, vienalga cik laika tas prasītu," uzsvēra Illarionovs.

 
"Tas ir reāls problēmas risinājums. Ikvienam vajadzētu būt drošam, ka jauns karš sāksies ar lielāku gatavību, sagatavotāks, ar lielāku upuru skaitu un lielāku asinsizliešanu, ja vien Krievija agrāk vai vēlāk nekļūs par demokrātisku valsti. Putins pašlaik bieži runā par valsts ģenētisko kodu un ir mudinājis Krievijas iedzīvotājus ziedoties savai valstij," viņš piebilda.