Repše, Bondars un Rubiks svin savrupi; Repše kārtējo reizi ekscentrisks

© F64

Kamēr lielās partijas skaļāk vai klusāk, bet svin uzvaru ar vismaz dažu mandātu iegūšanu Eiropas Parlamentā, tikmēr mazākiem spēlētājiem šovakar nav, ko svinēt. Neviens no jaunpienācējiem, visticamāk, uz Briseli nebrauks, tādēļ noskaņojums šo partiju birojos ir kluss un domīgs.

Ekspremjers Einars Reše kārtējo reizi nebeidz pārsteigst- šoreiz ar ekscentrisku attieksmi pret medijiem. Iekams pārējās partijas tiekas ar medijiem, izsaka savus komentārus un saka paldies saviem vēlētājiem, tikmēr E. Repše savā birojā nevēlas ielaist liekas acis. Vairāki mediji, kuri šovakar bija ieradušie, lai uzzinātu partijas Latvijas Attīstībai viedokli, tā arī palika aiz durvīm, iekams partijas birojā ritēja svinības.

Pasīvi šovakar bija arī Latvijas Sociālistiskā partija, kuras līderis Alfrēds Rubiks nebija manāms starp saviem līdzgaitniekiem.

Tikmēr Latvijas Reģionu apvienības vēlēšanu nakti sagaidīja viesnīcas De Rome vasaras dārzā, taču arī šim politiskajam spēkam nebija īpašu iemeslu priecāties. Apvienības līderi norāda - rezultāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās izskatās slikti, bet ir laiks visa vasara, lai izdarītu secinājumus. 5% barjeru LRA nav pārvarējusi, bet rezultāti ir labāki nekā vēlētāju aptaujā minētie 1,8%. Aptauja atklāj situāciju Rīgā, bet valstī kopumā varētu būt iegūti apmēram 3% balsu, ko iepriekš politiskajam spēkam rādīja aptaujas. RA rezultātus pārrunās kopsapulcē 7.jūnijā, kurā varētu piedalīties arī citi LRA pārstāvji. 

Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem par "Vienotību" nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par "Saskaņu" - 13,1%, par "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%, par "Alternative" - 3%, par "Latvijas attīstībai" - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Svarīgākais