Ždanoku apbēdina zema vēlētāju aktivitāte EP vēlēšanās

© f64

Valdošās partijas nenodrošināja diskusiju sabiedrībā par Eiropas Parlamenta (EP) nākotni un darbu, kas arī ietekmējis aktivitāti EP vēlēšanās, uzskata "Latvijas Krievu savienības" līdere, eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka.

"Protams, šāda zema aktivitāte mani apbēdina," aģentūrai LETA sacīja Ždanoka.

Runājot par vēlētāju aptaujas rezultātiem, Ždanoka norādīja, ka jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti. Viņa arī cer, ka atbalsts viņas pārstāvētajam politiskajam spēkam būs lielāks par 5,5%, par kuriem liecina vēlētāju aptauja.

Kā ziņots, atbilstoši "Latvijas faktu" sadarbībā ar Latvijas Televīziju veiktās vēlētāju aptaujas datiem par "Vienotību" nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par "Saskaņu" - 13,1%, par "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%, par "Alternative" - 3%, par "Latvijas attīstībai" - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Šāda balsu sadalījuma gadījumā "Vienotība" varētu iegūt četrus no astoņiem Latvijai atvēlētajiem EP deputātu mandātiem, bet "Saskaņa", VL-TB/LNNK, ZZS un Tatjanas Ždanokas vadītā LKS iegūtu pa vienam mandātam, tomēr ir sīva cīņa par to, vai "Vienotība" iegūs četras vietas, vai tomēr "Saskaņa" iegūs divas vietas, bet "Vienotībai" paliks trīs mandāti.

Kopumā tikuši aptaujāti 14 710 vēlētāji, bet atteikušies atbildēt 21,9% aptaujāto balsotāju.

Svarīgākais