Kariņš: vēlētāji novērtēja Vienotības stabilitāti

© F64

Līdzšinējais Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība) uzskata, ka viņa pārstāvētā partija ieguvusi tik pārliecinošas vēlētāju simpātijas, jo balsotāji novērtē stabilitāti.

K. Kariņš ir pārliecināts, ka par Vienotību ir balsojuši tie vēlētāji, kuriem simpatizē prognozējama, stabila un nemainīga politika. Tieši tādu, pēc politiķa domām, Vienotība realizē Latvijas parlamentā un valdībā, kā arī Eiropas Parlamentā.

Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem par "Vienotību" nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par "Saskaņu" - 13,1%, par "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%, par "Alternative" - 3%, par "Latvijas attīstībai" - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Jāpiebilst, ka provizoriskie rezultāti ļauj Vienotībai cerēt vismaz uz trim mandātiem Briselē. Zem jautājuma zīmes ir ceturtā Vienotības pārstāvja iekļūšana Eiropas Parlamentā. Ar pirmajiem trim numuriem Vienotībā kandidēja Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete un Artis Pabriks, savukārt ceturtais ir Krišjānis Kariņš. Šo četru politiķu likteni izlems katram no viņiem ievilkto plusu un mīnusu bilance. Tiesa, pat, ka ceturtais politiķis paliks aiz svītras, viņam, visticamāk, izdosies pārcelties uz Briseli tad, kad par eirokomisāru tiks izvirzīts V. Dombrovskis.

Svarīgākais