Vienotība svin kā uzvarētāji

© f64

Pie glāzes sarkanvīna un ar torti partijas krāsās savu provizorisko uzvaru Eiropas parlamenta vēlēšanās šovakar svin partija Vienotība.

Vienotība ir pulcējusies savās biroja telpās Z. A. Meirovica bulvārī, kur daudzie smaidi politiķu sejās apliecina - šī partija jūtas kā uzvarētāja. Šādai pacilātībai, visticamāk, ir pamats, jo provizoriskie rezultāti ir visnotaļ pārliecinoši. Proti, Vienotība savu tuvāko konkurentu apsteigusi teju trīskārši. Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem par "Vienotību" varētu būt nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par "Saskaņu" - 13,1%, par "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%, par "Alternative" - 3%, par "Latvijas attīstībai" - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Vienotības birojā ir pulcējušās visas partijas pirmās personas - premjerministre Laimdota Straujuma, ekspremjers Valdis Dombrovskis, Rīgas domes frakcijas vadītājs Olavs Pulks, ārī vairāki Eiroparlamentārieši, tāpat arī izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis u.c. Politiķi vakaru pavada saviesīgās sarunās un pacilātā noskaņojumā.

Svarīgākais