Saskaņa svin ar skatu uz Daugavu, nacionāļi- patriotiskās noskaņās

Partija Saskaņa, kas Eiropas Parlamenta vēlēšanās varētu būt ieguvusi divus mandātus Briselē, šī vakara notikumus sagaida Spīķeros esošajā kafejnīcā Dalī, kuras vasaras terastē ir pulcējušies daudzi Rīgas domes un parlamenta politiķi. Savukārt nacionāļi, kurus EP nākamos piecus gadus visticamāk pārstāvēs tikai viens deputāts, klusi pulcējas sava biroja telpās Kaļķu ielā.

Saskaņa vēlēšan nakti pavada kafejnīcā Dalī, kam ir izveidota vasaras terase ar skatu uz Daugavu. Partija līksmo smalkā atmosfērā, mielojoties ar uzkodām un vīniem kā arī ar šai kafejnīcai raksturīgo kafiju daudzveidību. Pasākumā piedalās gan Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs un viņa vietnieks Andris Ameriks, gan Saeimas deputāti Ņikiforovs, Klementjevs, Cilēvičs, Ribakovs u.c.

Tikmēr Nacionālā apvienība pulcējas savā birojā, kas atrodas Kaļķu ielā. Pasākumā, ko rotā ziedi un salvetes Latvijas karoga krāsās, uz galdiem ir likti arī tautiskā stila mielasts - klinģeri, groziņi, pašcepti cienasti. Patriotiskās krāsas ieturētas arī sveces un cukurtrauka dekori. Alkohols uz galdiem nav likts.

Svarīgākais