Partijas vēlēšanu vakaru pavadīs rāmi

© f64

Iepretim Saeimas vēlēšanām, kad, gaidot rezultātus, katra partijas rīko vērienīgu ballīti, šis vakars daudziem politiķiem paies rāmi un mierīgi.

Pirmkārt, Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti kļūs zināmi tikai rīt vēlu vakarā un šovakar partiju līderiem nav iemesla pulcēties, lai sekotu līdzi rezultātiem. Otrkārt, partijas Eiropas Parlamenta vēlēšanas uztver daudz mērenāk un maznozīmīgāk, tādēļ nerīko pompozus pasākumus. Treškārt, provizoriski ir zināms, ka astoņas vietas Briselē varētu ieņemt Vienotības un Saskaņas politiķi, kas nozīmē, ka pārējo partiju iemesls svinībām ir visnotaļ apšaubāms.

Vieni no retajiem, kas izlēmuši šo vakaru pavadīt visi kopā, ir reitingu līderi. Proti, Saskaņas politiķi savam pasākumam izvēlējušies kafejnīcu Dali, kas pieder Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova nu jau šķirtajai sievai.

Kopīgi EP pēcbalsošanas diskusijas televīizoros vēros arī Vienotības politiķi, kuri šo vakaru pavadīs savā birojā Z. A. Meirovisa bulvārī. Savas partijas birojā būšot sastopami arī Nacionālās apvienības politiķi.

Tikmēr vienīgie no nelielajām vai jaunpienākušajām partijām, kas izlēmušas tērēt līdzekļus kopīga pasākuma rīkošanai, ir Einara Repšes, kā arī Alfreda Rubika vadītie politiskie spēki. Visi pārējie "sīkie" spēlētāji vēlēšanu vakaru pavadīs individuālās pārdomās.