Policija negūst apstiprinājumu informācijai par iespējamu balsu pirkšanu

© F64

Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā aizrit mierīgi, un arī vienīgajam ziņojumam par balsu pirkšanu policija nav guvusi apstiprinājumu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Nekādi incidenti nav konstatēti, izņemot vienu nelikumīgas aģitācijas gadījumu Alūksnē, kur vietējā veikalā konstatēts kādas partijas reklāmas plakāts. Plakāts aizvākts, bet par gadījumu sākta administratīvā lietvedība.

Drošības policija (DP) šorīt bija saņēmusi divus signālus par, iespējams, nelikumīgu aģitāciju, un šī informācija atbilstoši kompetencei tika nodota Valsts policijai. DP tika ziņots par vienu gadījumu Rīgā un vienu kādā no valsts reģioniem.

Vēlāk nekādu informāciju par iespējamiem pārkāpumiem DP nav saņēmusi, un vēlēšanas aizritējušas mierīgi, aģentūru LETA informēja DP.

Šodien DP strādā pastiprinātā režīmā un aicina iedzīvotājus ziņot par iespējamu balsu pirkšanu vai kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības.

Iedzīvotāji par iespējamiem ar Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem tiek aicināti vērsties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanīt 110. Par pārkāpumiem, kas saistīti ar iespējamu balsu pirkšanu vai kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, var zvanīt uz Drošības policiju pa tālruni 67 208 964.

Likums paredz, ka, tāpat kā vakar, arī vēlēšanu dienā priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, institūcijās un kapitālsabiedrībās ir aizliegta.

Par šādiem pārkāpumiem jāziņo pašvaldības vai Valsts policijai. Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz naudas sodus.