Doņeckas apgabalā nogalināti 15 ukraiņu kareivji

Kaujās pie Volnovahas, Doņeckas apgabala dienvidrietumos, krituši piecpadsmit Ukrainas drošības spēku pārstāvji, 31 ievainots, vēsta BBC news.

Kā skaidro Ukrainas aizsardzības ministrija, uz Ukrainas armijas vienības posteni šauts no slēpņa.

"Atklāja masīvu uguni no prettanku granātmetējiem,  automātiskajiem ieročiem un mīnmetējiem uz Ukrainas armijas vienības posteni," norāda  Ukrainas aizsardzības ministrija.

Neatzītās Doņeckas Tautas republikas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Makovičs paziņojis,ka bojāgājuši 20 separātistu kaujinieki, vēsta Interfakss.

 Aizsardzības ministrija, ziņo, ka pēc teroristu uzbrukuma Ukrainas karavīriem pie Volnovahas slimnīcās ar šautām brūcēm nogādāti 36 cilvēki.

Kā vēsta Ukrainas mediji, karavīri pie Volnovahas bija apstājušies uz nakšņošanu, taču viņu nometnei naktī uzbruka vairākas teroristu grupas, atklājot uguni uz karavīriem.

Ukraiņu žurnālisti pauž kritiku par karavīru nometnes ierīkošanu ceļa malā pie klaja lauka, kurai neesot izveidotas nekādas aizsardzības pozīcijas, turklāt par viņu atrašanos šajā vietā bijis zināms gan vietējiem iedzīvotājiem, gan teroristiem. Eksperti norāda, ka traģēdijas iemesls ir komandieru nolaidība.

Svarīgākais