Ždanoka turpina izplatīt Krievijas propagandu par Ukrainu

© f64

"Latvijas Krievu savienības" (bijušā PCTVL) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka turpina izplatīt Krievijas propagandu par Ukrainu.

Ždanoka Krievijas oficiālajam ziņu dienestam ITAR-TASS klāstīja par savu "cīņu" pret Ukrainas nacionālistu organizāciju "Labējais sektors", kam viņa piedēvēja "masu iznīcināšanas ieroču pielietošanu" Odesas 2.maija traģēdijā, kur bojā gāja vairāk nekā 40 cilvēki.

""Labējā sektora" aktīvisti, visdrīzāk, radīja apstākļus masu iznīcināšanas ķīmisko ieroču iespējamai nejaušai pielietošanai pret neapbruņotiem civiliedzīvotājiem Odesas pilsētā, kur bija iesaistītas Ukrainas amatpersonas un vietējā milicija," apgalvoja Ždanoka.

Eiroparlamenta deputāte arī solīja darīt visu, kas viņas spēkos, lai panāktu "Labējā sektora" iekļaušanu teroristisko organizāciju sarakstā, kā arī pieprasīja "starptautisku izmeklēšanu par ķīmisko ieroču pielietošanu civiliedzīvotāju slaktiņā Odesā".

Iepriekš Ždanoka apgalvoja, ka ""Labējā sektora" kaujinieki dzīvus sadedzināja 43 Ukrainas federalizācijas atbalstītājus".

Svarīgākais