Urbanovičs: Latvijai nav labāka drošības garanta par NATO

© F64

Latvijai patlaban nav labāka drošības garanta par NATO, tāpēc vajadzētu rūpēties par to, lai iedzīvotājiem mazinās skepse pret šo organizāciju, uzskata "Saskaņas centra" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņš nāca klajā ar priekšlikumu Latvijas armijai veikt kopīgus iepirkumus ar pārējām Baltijas valstīm un, iespējams, arī Skandināviju. "Es uzdrīkstētos piedāvāt pat tos maksājumus 2% [apmērā no] iekšzemes kopprodukta veikt kopīgā katlā un iepirkumus veikt kopīgi," pauda Urbanovičs.

Viņš skaidroja, ka tādā gadījumā armijas vajadzībām veiktie iepirkumi būtu caurredzamāki, saprotamāki, vairāk atbilstu vienotiem NATO standartiem, turklāt tajos būtu arī mazāk korupcijas risku.

Kā ziņots, arī valdību veidojošo partiju koalīcija ir vienisprātis, ka NATO spēku klātbūtne Latvijai ir ļoti būtiska. Turklāt ir svarīgi, lai nepārdomātas retorikas rezultātā valstī nerastos "anti-NATO" noskaņojums, aģentūrai LETA iepriekš sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Politika

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komandas veidotajā filmā izteiktajiem pieļāvumiem, ka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, iespējams, pret kukuļiem palīdzējuši Krievijas naftas kompānijas "Jukos" bijušajam vadības pārstāvim Leonīdam Ņevzļinam vērsties pret Kremļa opozicionāriem, aģentūra LETA uzzināja birojā.

Svarīgākais