Ušakovs: Latvijas drošībai jāattīsta Zemessardze

© F64 Photo Agency

Lai kopumā stiprinātu Latvijas drošību, nepieciešams attīstīt Zemessardzi, uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumam "900 sekundes" viņš šorīt teica, ka, vērtējot cilvēkresursus kā arī finansiālās iespējas, Latvija nav nepieciešams pirkt tankus, vai citu bruņojumu, bet ir jāattīsta Zemessardze. Tas esot loģiskākais un efektīvākais veids, kā stiprināt Latvijas drošību.

Ušakovs nesaredz nekā ārkārtēja faktā, ka Latvijā ierodas NATO karavīri. Politiķis uzsvēra, ka jau 10 gadus Latvija ir iestājusies NATO un arī Latvijas karavīri ir NATO karavīri. Rīgā regulāri piestājot NATO kara kuģi un uz tiem viesojas bērni.

Taču "Saskaņas centra" politiķis ir pārliecināts, ka Latvijai ir svarīgi, lai pret Krieviju netiktu ieviestas ekonomiskās sankcijas. Tas esot būtiski, jo dēļ šādām sankcijām visvairāk cietīšot tieši Latvija.

Politiķis nevarēja pateikt, kas cits ir jādara, lai apturēti Krievijas agresiju Ukrainā. "Es to nezinu," atklāti atzina Ušakovs. Viņš uzsvēra, ka Ukrainā notiekošais ir "vājprāts" un tur jebkurā brīdī var sākties pilsoņu karš. Tādēļ esot jādara viss iespējamais, lai to nepieļautu, taču ekonomiskās sankcijas neesot Latvijas interesēs.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais