Karls Bilts: ES palīdzēs Ukrainai iegūt ekonomisko stabilitāti

Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, atrodoties vizītē Ukrainā norādījis, ka Eiropas Savienība (ES) palīdzēs Ukrainai iegūt ekonomisko stabilitāti, vēsta Radio Svoboda.

Efektīga Ukrainas valdības rīcība un politika, kā arī ES atbalsts var palīdzēt Ukrainai kļūt par Eiropas lauksaimniecības ražošanas centru, uzskata Bilts.

"Svarīgākā ES palīdzība Ukrainai nav vis sankcijas pret Krieviju, jo, lai tās būtu efektīgas jāpaiet ilgam laikam, bet gan nodrošināt Ukrainā demokrātijas stabilitāti, ekonomisko reformu uzticamību un  gudru valsts vadīšanu," uzsver Bilts.

Bilts uzskata, ka savas neatkarības gados Ukraina ir virzījusies pa melīgu ekonomiskās attīstības ceļu, tagad ir īstais laiks, lai ilgstošas finanšu un valdības krīzes sekas nolīdzinātu.

"Kaut arī lielu vainu jāuzņemas Janukovičam un korupcijai, kas plauka viņa laikā Ukrainā, tomēr krīze ir pārāk ieilgusi. Es apsveicu reformas, kuras  drosmīgi sākusi Ukrainas valdība premjerministra Jaceņuka vadībā. Protams, daudzas no reformām ir sāpīgas un sabiedrībā nepopulāras, bet tās ir nepieciešamas,"norāda Bilts.