ZZS un RP varētu atbalstīt Graubes kandidatūru NBS komandiera amatam

© Andrejs Terentjevs, f64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Reformu partija (RP) kopumā sliecas atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Raimonda Graubes atkārtotu apstiprināšanu amatā.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka norādīja, ka pašlaik nebūtu īstais laiks mainīt armijas vadību. Tā kā Graubes kandidatūru ir izvirzījis Valsts prezidents Andris Bērziņš un to atbalsta arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), Līdaka visnotaļ pozitīvi raugās uz iespēju ZZS sniegt atbalstu viņa apstiprināšanai.

RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica aģentūrai LETA pauda, ka viņa neredz iemeslu neatbalstīt Graubi, jo viņš ir visu cienīta kandidatūra.

ZZS un RP pagaidām formālu lēmumu attiecībā uz Graubes kandidatūru nav pieņēmušas.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bērziņš šodien nosūtījis vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V), rosinot NBS komandiera amatā atkārtoti apstiprināt Graubi, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Rosinājums izteikts, izvērtējot Graubes līdzšinējo darbību un pieredzi. Bērziņš vēstulē Āboltiņu informē, ka Graubes kandidatūru atkārtotai virzīšanai NBS komandiera amatā atbalsta aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī kandidatūra ir apspriesta Nacionālās drošības padomes sēdē 7.maijā un guvusi Nacionālās drošības padomes atbalstu.

NBS komandieris Graube amatā stājās 2010.gada 6.jūlijā. Nacionālo bruņoto spēku likums noteic, ka NBS komandieri amatā apstiprina uz četriem gadiem.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais