TIEŠRAIDE: Ventspils mērs Aivars Lembergs izklāstīs savu viedokli

Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus, šodien, 16.maijā, plkst. 12:30 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sasauc preses konferenci Ventspils pilsētas domē.

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") uzskata, ka uz viņu tiek izdarīts politisks spiediens ar mērķi neļaut runāt par faktiem attiecībā uz NATO jūrnieku uzvedību pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī. Kā zināms, reaģējot uz Lemberga pēdējā laika izteikumiem par NATO, kā arī viņa rīcību, lūdzot NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu atvainoties par NATO jūrnieku nepieņemamu uzvedību Ventspilī, vairākas valsts amatpersonas ir nosodījušas šādu Lemberga rīcību, bet aizsardzības ministrs Raimons Vējonis (ZZS) plāno pieprasīt sasaukt ārkārtas Nacionālās drošības padomi, lai izvērtētu Lemberga darbības un lemtu par rīcību.

Politika

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komandas veidotajā filmā izteiktajiem pieļāvumiem, ka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, iespējams, pret kukuļiem palīdzējuši Krievijas naftas kompānijas "Jukos" bijušajam vadības pārstāvim Leonīdam Ņevzļinam vērsties pret Kremļa opozicionāriem, aģentūra LETA uzzināja birojā.

Svarīgākais