Latviju apmeklē ASV valsts sekretāra vietnieks publiskās diplomātijas jautājumos

© f64

Latviju apmeklē ASV valsts sekretāra vietnieks publiskās diplomātijas jautājumos Ričards Stengels, informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

Rīgā oficiālā vizītē ieradies ASV valsts sekretāra vietnieks publiskās diplomātijas jautājumos Ričards Stengels. Vizītes laikā Stengels tiksies ar Latvijas valdības un masu mediju pārstāvjiem, kā arī ASV valdības programmu dalībniekiem, uzrunās studentus Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kā arī apmeklēs Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku.

Savukārt rīt, 14.maijā, no plkst.10.45 līdz 11.30 Stengels tiksies ar studentiem un citiem interesentiem. Tikšanās laikā viņš stāstīs par publisko diplomātiju un ASV-Latvijas attiecībām, kā arī dalīsies pieredzē par mediju lomu starptautiskajās attiecībās un atbildēs uz jautājumiem.

ASV valsts sekretāra vietnieks publiskās diplomātijas jautājumos Stengels veido globālās stratēģijas visām Valsts departamenta publiskās diplomātijas un publisko attiecību programmām un pārrauga ASV Valsts departamenta Izglītības un kultūras biroja, Starptautisko informācijas programmu biroja, Publisko attiecību biroja un Stratēģisko pretterorisma komunikāciju centra darbību.

No 2006.gada līdz 2013.gadam Stengels bija žurnāla "TIME" galvenais redaktors, kā arī ir pasniedzis Prinstonas Universitātē un sarakstījis vairākas grāmatas un daudzas publikācijas. No 1992.gada līdz 1994.gadam Stengels kopā ar bijušo Dienvidāfrikas prezidentu Nobela Miera prēmijas laureātu Nelsonu Mandelu strādāja pie Mandelas autobiogrāfijas "Ilgais ceļš uz brīvību", kā arī bija "Oskara" balvai nominētās dokumentālās filmas "Mandela" producents. 2012.gadā Stengels saņēma "Emmy" balvu par izpildproducenta darbu pie "TIME" dokumentālās filmas par 2011.gada 11.septembra notikumiem "Beyond 9/11: Portraits of Resilience".

Šī ir Stengela pirmā vizīte Eiropā, pārstāvot ASV Valsts departamentu. Eiropā viņš apmeklēs trīs valstis, Rīgā ierodoties no Kijevas un no Rīgas izlidojot uz Briseli.

Svarīgākais