Izsludina konkursus uz Mediju politikas nodaļas darbinieku amata vietām

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursus uz Mediju politikas nodaļas vadītāja, eksperta un juriskonsulta amata vietām, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Visu trīs vakanču pretendentiem jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Tiem jābūt arī labām angļu valodas zināšanām, kā arī izpratnei par mediju politiku.

Mediju politikas vadītāja amata vietai tiek meklēts pretendents ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību sociālajās zinātnēs. Pretendentam nepieciešama vismaz divu gadu darba pieredze vadošā administratīvā amatā, kā arī vismaz divu gadu darba pieredze publiskajā pārvaldē. Potenciālajam vadītājam jābūt pieredzei darbā ar starptautiskiem un nacionāliem tiesību aktiem mediju politikas jomā.

Vadītāja vietai tiek meklēts pretendents ar teicamām sadarbības un komunikācijas prasmēm, kā arī labām darba organizācijas un vadības prasmēm. Kandidātam uz vadītāja vietu nepieciešama prasme strādāt ar liela apjoma informāciju, analizēt, klasificēt un apkopot to. Pretendentam vēlama pieredze sadarbībā ar mediju organizācijām.

Mediju politikas eksperta amata pretendentam nepieciešama akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība sociālajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze publiskajā pārvaldē, kā arī pieredze darbā ar starptautiskiem tiesību aktiem.

Eksperta amata vietai tiek meklēts pretendents ar labām komunikācijas prasmēm, kuram jāprot strādāt ar liela apjoma informāciju, analizēt, klasificēt un apkopot to. Pretendentam vēlama pieredze mediju organizāciju darbā vai sadarbībā ar tām.

Kandidātam uz Mediju politikas juriskonsulta amata vietu vajadzīga akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība tiesību zinātnē. Kandidātam jābūt vismaz divu gadu pieredzei politikas plānošanas dokumentu, tiesību aktu un citu juridisko dokumentu gatavošanā, kā arī vismaz divu gadu darba pieredzei publiskajā pārvaldē.

Konkursa pretendentiem 20 dienu laikā pēc sludinājuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" jāiesniedz dokumenti Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā Krišjāņa Valdemāra ielā 11A, Rīgā, 21.kabinetā. Dokumentus sūtot pa pastu - pasta zīmogs ir 20 dienas pēc sludinājuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Pieteikumu iespējams nosūtīt arī elektroniski uz e-pastu pasts@km.gov.lv, norādot savu vārdu un uzvārdu, kā arī vakanci.

Pieteikumā jāiekļauj motivēta pieteikuma vēstule, dzīves un iepriekšējās darba pieredzes apraksts (CV), izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, kā arī amata pretendenta aptaujas lapa un apliecinājums par atbilstību Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām.

Politika

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais