Pēc spēles ar Vāciju Brazīlija padzen leģendāro Kafu

© Scanpix

Trīs reizes līdz Pasaules kausa finālam nokļuvušais brazīliešu aizsargs Kafu vakar piedzīvojis divus nepatīkamus pārsteigumus - Brazīlijas izlases sakāvi ar 1:7 un izlases pārstāvju attieksmi, kad leģendārais futbolists mēģinājis uzmundrināt savus tautiešus.

Pēc smagā un sensacionālā zaudējuma Vācijas izlasei ar 1:7 nebija grūti uzminēt, kādas emocijas valda Brazīlijas izlases ģērbtuvēs. To uzminēja arī bijušais izlases kapteinis Kafu, kurš Brazīlijas krāsas aizstāvējis 142 spēlēs, un viņš devies pie spēlētājiem, lai aprunātos un nedaudz uzmundrinātu, taču pavisam ātri tika padzīts no komandas nometnes.

"(Brazīlijas Futbola federācijas) prezidents Hosē Marins sacīja, ka nevēlas redzēt svešiniekus izlases ģērbtuvēs," pārsteigts un sašutis sacīja Kafu. "Teicu, ka neesmu nekāds svešinieks. Ierados pie spēlētājiem tikai tāpēc, lai kaut nedaudz uzlabotu viņu garastāvokli, aprunātos, nevēlējos apspriest nekādas citas tēmas."

"Biju patiešām pārsteigts, ka tiku burtiski izsviests no ģērbtuvēm. Pametu tās kārtīgā šokā," norādīja Kafu, kurš arī uzsvēra, ka nav vēlējies to padarīt par pašreklāmu, gluži otrādi, viņš labi atceras līdzīgas sajūtas no 1998. gada, kad Brazīlija finālā ar 0:3 piekāpās Francijai. "Vēlējos vien uzmundrināt un apskatu Felipau un Karlosu Alberu Pareiru."

Ar Kafu ierindā Brazīlija izcīnīja divus pasaules čempiona titulus un trīsreiz pēc kārtas (1994., 1998. un 2002. gadā) aizkļuva līdz finālam. Savukārt Marins Brazīlijas Futbola federācijas prezidenta amatu ieņem kopš 2012. gada.