Īrijā pieķerts "pabalstu krāpnieks" no Latvijas

Īrijas Sociālās aizsardzības departamenta amatpersonas 12 mēnešu laikā ir pieķērušas 77 "sociālos tūristus", to vidū arī kādu, kas ierodas Īrijā, lai saņemtu pabalstus, raksta baltic-ireland.ie

Departamenta statistika liecina, ka krāpnieki joprojām ļaunprātīgi izmanto šo valsti, lai saņemtu sociālos maksājumus.

Ziņojumā norādīts, ka 29 cilvēki pieķerti Korkas, bet 48 – Dublinas lidostā. Pieci cilvēki tikuši arestēti un četras no lietām jau izskatītas tiesā.Summas nav milzīgas, bet tās ir ievērojamas, un, ja departaments pret krāpšanu necīnīsies, tad sociālais budžets palielināsies par 700 miljoniem eiro gadā.

Ziņojumā teikts, ka kāds Latvijas valstspiederīgais notiesāts uz diviem gadiem par to, ka divreiz mēnesī lidojis uz Īriju, lai saņemtu divus sociālos maksājumus katrā vizītē.

Aprīlī kāds cits krāpnieks ticis pieķerts pēc ierašanās Īrijā, viņš, lai saņemtu sociālos pabalstus četrus gadus lidojis uz Zaļo Salu.  Kopumā nelikumīgi saņemtā summa sastāda vairāk nekā 43000 eiro. Vīrietim nāksies šo summu atmaksāt valstij un viņam ir piespriests trīs gadu nosacīts sods.

Sociālās aizsardzības departamenta skaitļi liecina arī, ka 84 gadījumos notikusi identitātes viltošana vai konstatēts, ka cilvēki izmanto vairākas identitātes, lai saņemtu sociālās labklājības maksājumus. 

Svarīgākais