Kalifornijā masveidā atbrīvos ieslodzītos

ASV Augstākā tiesa piektdien atteicās uz laiku apturēt federālās tiesas rīkojumu atbrīvot tūkstošiem ieslodzīto no Kalifornijas cietumiem, lai tādējādi novērstu to pārapdzīvotību, vēsta ārzemju mediji.

Federālās tiesas tiesnesis jau šī gada maijā izdeva rīkojumu līdz gada beigām 30 Kalifornijas pavalsts cietumos ieslodzīto skaitu samazināt par 9600 cilvēkiem. Štats jau vairākkārt centies panākt rīkojuma atcelšanu, atsaucoties uz sabiedrisko drošību, un pirms dažām dienām kalifornija vērsās Augstākajā tiesā, lūdzot uz laiku atlikt rīkojuma izpildi.

2011.gadā  tiesa atstāja spēkā zemākās instances lēmumu, ar kuru tika noteikti ieslodzīto skaita griesti štata cietumos, kā arī apstiprināts termiņš, līdz kuram Kalifornijas labošanas iestādēm jāpanāk šo standartu ievērošana.

Maijā federālā tiesa uzdeva pavalstij līdz 31.decembrim panākt, lai Kalifornijas cietumu aizpildījums nepārsniegtu 137,5% no to plānotās ietilpības. Bez tam štatam uzdots par panākto progresu ziņot ik pa divām nedēļām. Pretējā gadījumā tam draud sankcijas par necieņas izrādīšanu tiesai.

Pasaulē

Divus mēnešus ilgst ukraiņu ekspedīcijas spēku sekmīgais gājiens pa Kurskas apgabalu Krievijā, tikmēr divus gadus ilgst krievu armijas “gaļas viļņu” triecieni pa Ukrainas provinces pilsētām — un arī sekmīgi. Pasaule ir tik nobažījusies kā nekad.

Svarīgākais