Policija Kairā ar asaru gāzi izklīdina Mursi atbalstītājus

Ēģiptes policija piektdien Kairā lika lietā asaru gāzi, lai izklīdinātu demonstrantus, kuri pieprasa atjaunot amatā teju pirms mēneša gāzto prezidentu Muhamedu Mursi.

Likumsargi asaru gāzi sākuši izmantot, kad Mursi atbalstītāji centušies ielauzties satelīttelevīzijas kanālu telpās.

Jau ziņots, ka Mursi atbalstītāji piektdien bija aicinājuši pulcēties uz jauniem protestiem, raisot bažas par vardarbības atsākšanos valstī.

Trešdien Ēģiptes pagaidu valdība deva rīkojumu policijas priekšniekam pārtraukt "nepieņemamās" islāmistu sēdošās demonstrācijas, kuru dalībnieki pieprasa Mursi atjaunošanu amatā.

Mursi atbalstītāji, kuri sākuši kustību pret armijas īstenotajām pārmaiņām un Mursi atstādināšanu, paziņoja, ka turpinās sēdošās demonstrācijas un miermīlīgos protestus. Demonstranti arī noraidīja Ēģiptes Iekšlietu ministrijas iepriekš izteikto piedāvājumu doties prom no Kairas laukumos ierīkotajām apmetnēm, solot nodrošināt demonstrantu drošību.

Varasiestādes ir brīdinājušas protestētājus, ka viņi drīzumā tiks izklīdināti, bet nav atklājušas, kad tas notiks.

Mursi un Musulmaņu brālības atbalstītāji Kairā turpina nepārtrauktas protesta akcijas kopš 3.jūlija, kad armija gāza pirmo demokrātiski ievēlēto prezidentu.

Lielākās islāmistu protesta akcijas notiek laukumā pie Rābijas al Adavijas mošejas, kur sadursmēs ar drošības spēkiem pagājušo sestdien tika nogalināti aptuveni 70 cilvēki, un Atmodas laukumā, kas atrodas pie Kairas Universitātes pilsētiņas.