Vācijā no katoļu semināra par antisemītiskiem jokiem izslēgti divi studenti

Vācijā no Vircburgas katoļu semināra trešdien par antisemītiskiem jokiem un salutēšanu ar nacistu sveicienu izslēgti divi studenti.

Studentu izdarības nāca atklātībā maijā, un nekavējoties tika sākta izmeklēšana.

Trešdien izmeklēšanas komiteja publiskoja 204 lappuses biezu ziņojumu, kurā norādīts, ka no četriem aizdomās turamajiem studentiem divi ir izslēgti no semināra.

Atklājies, ka abi minētie studenti stāstījuši antisemītiskus jokus, kuros izsmējuši "ebreju bērnu, sieviešu un vīriešu noslaktēšanu Trešajā reihā". Studenti arī atdarinājuši Ādolfu Hitleru un salutējuši viens otram ar nacistu sveicienu, norādīja izmeklēšanas komitejas vadītājs Norberts Baumans.

Tomēr izmeklēšanā netika atklāti pierādījumi apsūdzībām, ka studenti svinējuši arī Hitlera dzimšanas dienu.

Toties abi studenti aprīlī slepus apmeklējuši vācu rokgrupas "Frei.Wild" koncertu. Tiek uzskatīts, ka rokgrupa saistīta ar galēji labējiem neonacistiem.

Tomēr izmeklēšanā secināts, ka galēji labējo ekstrēmistu tīkls seminārā nepastāv un šis ir atsevišķs gadījums.

"Vircburgas seminārs distancējas no jebkuras politiskā ekstrēmisma formas, antisemītisma, rasisma un ksenofobijas," uzsvērts 1.jūnijā publiskotajā semināra paziņojumā.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais