Berlīnes tiesa atbalsta zēnu un meiteņu nošķiršanu sporta stundās

Berlīnes administratīvā tiesa otrdien atzinusi par pieļaujamu zēnu un meiteņu nošķiršanu skolas sporta stundu laikā un noraidījusi kādas ģimenes sūdzību, ka šāda prakse ir seksuāli diskriminējoša.

Lai gan zēnu un meiteņu nošķiršana sporta stundās Vācijā ir plaši izplatīta, vecāki uzskatīja, kas tas dod nepareizu mācību viņu divām meitām, tādēļ vērsās tiesā.

Tiesa viņu prasību noraidīja, norādot, ka vecāki nevar pieprasīt, lai bērni visu laiku tiktu mācīti kopapmācības vidē.

Vecāki pēc tiesas sprieduma norādīja, ka tāds nebūt nav viņu viedoklis.

"Mums tas vairāk ir jautājums par to, lai bērni netiktu izslēgti no grupām tikai sava dzimuma dēļ," intervijā laikrakstam "Der Tagesspiegel" norādīja māte, piebilstot, kas šāda prakse tikai apstiprina klišejiskās dzimumu lomas.

Piemēram, sporta skolotāja viņas septiņgadīgajai meitai esot teikusi, ka puikas māk mest bumbu labāk, tādēļ meitenes nevar spēlēt kopā ar viņiem.

Vecāki gatavojas tiesas lēmumu pārsūdzēt.

Saskaņā ar vietējiem likumiem skolas Berlīnē var izvēlēties, vai nošķirt zēnus un meitenes sporta stundās vai nē.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais