Francisks aicina brazīliešus cīnīties pret korupciju

Pāvests Francisks, uzrunājot ticīgos, kas bija pulcējušies kādā futbola laukumā vienā no Riodežaneiro graustu rajoniem, ceturtdien aicināja Brazīlijas jaunatni nezaudēt cerību cīņā pret korupciju.

"Dārgie jaunie draugi, jums piemīt īpaša jūtība pret netaisnību, taču jums bieži liek vilties fakti, kas liecina par to ļaužu korupciju, kas savas intereses izvirza augstāk par kopējo labumu," sacīja pāvests. "Jums un visiem pārējiem vēlreiz atkārtoju - nezaudējiet ticību, neļaujiet savām cerībām izgaist. Situācija var mainīties, cilvēki var mainīties. Esiet pirmie, kas cenšas nest labu, neaudziet pieradumā pie ļaunuma, bet gan uzveiciet to."

"Jūs neesat vieni, baznīca ir ar jums, pāvests ir ar jums," uzsvēra katoļu baznīcas galva.

Pagājušo mēnesi Brazīliju satricināja protesti, kādus valsts nebija pieredzējusi veselas paaudzes laikā. Pilsētu ielās izgāja vairāk nekā miljons cilvēku, kas pauda savu sašutumu par korupciju, neapmierinošo sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti un nesamērīgajām izmaksām, kuras prasa 2014.gada futbola pasaules čempionāta rīkošana.

Francisks savā uzrunā pieminēja arī Brazīlijas varasiestāžu veiktās policijas operācijas graustu rajonu attīrīšanai no organizētās noziedzības bandām. Viņš uzsvēra, ka ar "nomierināšanu" nepietiek, lai novērstu nabadzību, kādā grimst graustu rajoni.

"Nekādus nomierināšanas apmērus nebūs iespējams ilgstoši uzturēt, netiks sasniegta nedz harmonija, nedz laime sabiedrībā, kas ignorē, nostumj pie malas vai izslēdz pašas daļu," uzsvēra pāvests. "Šāda veida sabiedrība vienkārši pati sevi noplicina, tā zaudē ko būtisku. Vienmēr atcerēsimies to, ka tikai tad, kad spējam dalīties, mēs kļūstam patiesi bagāti. Viss, kas tiek dalīts, vairojas."