Uzbrukumā Irākā nogalināti 14 kravas mašīnu šoferi

Irākā, uz ziemeļiem no Bagdādes, ceturtdien bruņoti uzbrucēji nogalinājuši 14 kravas mašīnu šoferus un nolaupījuši viņu mašīnas, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Uzbrukums noticis netālu no Suleimanbekas pilsētas, ko iepriekšējā naktī apšaudījuši kaujinieki. Apšaudē ievainots viens civiliedzīvotājs, cietušie ir arī kaujinieku vidū.

Aprīļa beigās Suleimanbeku uz neilgu laiku bija ieņēmuši kaujinieki, bet vēlāk saskaņā ar valdības un cilšu līderu panākto vienošanos viņi atkāpās, ļaujot pilsētā atgriezties drošības spēkiem.

Tas notika laikā, kad drošības spēku sadursmēs ar protestētājiem netālu no sunnītu arābu pilsētas Havīdžas dzīvību zaudēja 53 cilvēki, un šo notikumu aizsāktais vardarbības vilnis prasīja vēl desmitiem upuru.

Šomēnes Irākā nogalināti jau vairāk nekā 670 cilvēki - vairāk nekā jebkurā citā šā gada mēnesī. Kā uzskata analītiķi, šogad vardarbības saasināšanos izraisījusi neapmierinātība sunnītu arābu vidū.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais