Riodežaneiro sākas Pasaules Jaunatnes dienas

Aptuveni 400 000 katoļu otrdien pulcējās Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē, lai piedalītos Pasaules Jaunatnes dienu atklāšanā.

Jaunatnes dienās piedalīsies arī pāvests Francisks, kurš, dodoties savā pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē, Brazīlijā ieradās jau pirmdien.

Varasiestādes, sagaidot pāvestu, veikušas pastiprinātus drošības pasākumus, bažījoties, ka varētu atsākties nemieri, kas Brazīlijā uzliesmoja jūnijā.

Dievkalpojumu Kopakabanas pludmalē otrdienas vakarā vadīja Riodežaneiro arhibīskaps Orani Hoao Tempešta. Viņš sveica svētceļniekus, kas ieradušies uz piecu dienu ilgo festivālu, kurā, kā tiek prognozēts, kopumā piedalīsies pusotrs miljons cilvēku.

Tikmēr Franciskam, kas ir pirmais latīņamerikānis, kurš sēdies Svētajā krēslā, otrdien bija brīvdiena, kuru viņš pavadīja savā privātajā rezidencē.

Trešdien katoļu baznīcas galva apmeklēs Jaunavas Marijas svētvietu Aparesidā, kas atrodas pusceļā starp Riodežaneiro un Sanpaulu, kā arī vienu no Riodežaneiro slimnīcām un uzrunās jauniešus, kas iziet rehabilitācijas kursu pēc narkotiku lietošanas.

Savukārt ceturtdien pāvests paredzējis viesoties vienā no Riodežaneiro graustu rajoniem, bet vakarā noturēt dievkalpojumu Kopakabanas pludmalē.

Īsi pirms Jaunatnes dienu oficiālās atklāšanas Riodežaneiro transporta sistēmu paralizēja elektroenerģijas atslēgšana, un kustība divās pilsētas metro līnijās tika apturēta uz divām stundām.

Ļaužu pūļi, kas devās uz dievkalpojumu Kopakabanas pludmalē, nonāca sastrēgumos, bet daļa centās savu galamērķi sasniegt pārpildītajos autobusos vai taksometros.

Pie vienas no metro stacijām, lai savaldītu saniknoto pūli, nācās iejaukties policijai.