Krievijā "Google" meklē "kāpēc Putins ir krabis", Eiropas Savienības valstīs - "swine flu/h1n1"

© Scanpix

Uzņēms „Google” 1.decembrī nosaucis vismeklētākos vārdus 2009.gadā.

ASV vismeklētākie vārdi šogad bijuši „michael jackson”, „facebook” un „tuenti”. Savukārt visātrāk savu popularitāti šogad zaudējuši vārdi „beijing 2008”, „euro 2008” un „heath ledger”.

Eiropas Savienības valstīs meklētājā „Google” visbiežāk 2009.gada laikā meklēti vārdi „facebook”, „youtube” un „hotmail”. Krietni daudz Eiropas Savienības valstu iedzīvotāji meklējuši arī vārdus „twitter”, „michael jackson”, „obama” un „swine flu (h1n1)”.

Visstraujāk augusi vārdu „spotify”, „facebook italia” un „twitter” popularitāte.

Meklējumu „nopirkt interentā” reitinga pirmajās trīs vietās Eiropas Savienības valstīs iekļuvuši vārdi „windows 7”, „tamiflu” un „alli”.

Krievijā meklētājā „Google” visstraujāk augusi vārda „Windows 7” popularitāte, bet vispopulārākie šā gada vārdi ir „lejuplādēt”, „foto” un „klasesbiedri”.

Krievijā „Google” nosaukusi arī gada „gribu” un „negribu” meklējumus. Visbiežāk meklētas frāzes „gribu meiteni”, „gribu gulēt”, „gribu dzīvot”. Meklējumu „kāpēc” reitingā iekļuvuši jautājumi „kāpēc Putins ir krabis”, „kāpēc es esmu vientuļa” un „kāpēc debesis ir zilas”.

Indijā meklētājā „Google” visbiežāk 2009.gada laikā meklēti vārdi „gmail”, „youtube”, „yahoomail”, bet visstraujāk augusi vārdu „budget 2009”, „kambakth ishq”, „irctc” popularitāte.

Austrālijā meklētājā „Google” visbiežāk 2009.gada laikā meklēti vārdi „facebook”, „youtube” un „hotmail”, bet visstraujāk augusi vārdu „one hd”, „twitter.com” un „masterchef” popularitāte.

Brazīlijā meklētājā „Google” visbiežāk 2009.gada laikā meklēti vārdi „orkut”, „youtube” un „hotmail”. Visstraujāk šā gada laikā augusi vārdu „twitter”, „enem 2009” un „controlar” poluparitāte.

Svarīgākais