Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedrijas apkopēja - vilciena zagle kļūs par mašīnisti

© Scanpix

Zviedrijas apkopēja, kas šā gada janvārī nozaga Stokholmas reģiona vilcienu un ar to ietriecās Saltšēbādenes pilsētas trīsstāvu namā,nolēmusi kļūt par vilciena mašīnisti, vēsta izdevums The Local.

Jāatgādina, ka namā, kurā ietriecās četru vagonu vilciens, atradās pieci cilvēki. Vilciena lokomotīves vagons ietriecās pirmā stāva virtuvē, visam namam nodarot nopietnus postījumus, par laimi neviens no namā esošajiem avārija necieta. Glābšanas dienesta darbiniekiem vajadzēja divas stundas, lai apkopēju atbrīvotu no vilciena korpusa vraka. Sieviete ar  smagām traumām, tika nogādāta Karolinskas Universitātes slimnīcā. 

Stokholmas sabiedriskā transporta operators SL nespēja izskaidrot, kāpēc vilciens vispār braucis un kā tas spējis iztraukties cauri barjerai sliežu ceļa galā un nobraukt vēl 25 metrus, līdz tas ietriecies tuvīnajā ēkā.

Dzelzceļa līnijas darbu atbildīgā apakšuzņēmuma "Arriva", kurā par apkopēju strādā 20 gadus vecā sieviete, palīdzēs viņai apgūt mašīnistes profesiju. Šāda laipnība pret darbinieci saistīta ar to, ka tūlīt pēc avārijas dzelzceļa līnijas darbu atbildīgā apakšuzņēmuma "Arriva" pārstāvis norādīja: "Tā bija apkopēja. Kaut kā viņai izdevās iekļūt vienā no vilcieniem un to nozagt. Mēs veicam izmeklēšanu par to, kā tas varēja notikt."

Vēlākā izmeklēšanas gaitā tika konstatēts, ka negadījums noticis tāpēc, ka uzņēmumā bijuši nopietni drošības pārkāpumi un lai noņemtu viltus apsūdzības, tagad uzņēmums apliecinājis, ka sievietei darbs firmā tiks nodrošināts līdz mūža beigām.