ASV Kalifornijas štata viendzimuma laulību pretinieki Augstākajā tiesā iesniedz apelācijas prasību

ASV Kalifornijas štata viendzimuma laulību pretinieki ASV Augstākajā tiesā sestdien iesnieguši ārkārtas apelācijas prasību, pieprasot no jauna šajā pavalstī atjaunot homoseksuālu pāru laulību aizliegumu.

Piektdien šo aizliegumu, kas bija spēkā kopš 2008.gada, atcēla Sanfrancisko Federālā apelāciju tiesa, un tiesas lēmums spēkā stājās nekavējoties. Jau pēc dažām stundām štatā notika pirmās viendzimuma pāru laulības.

Ieceres pretinieki norāda, ka viendzimuma pāru laulību legalizēšana notikusi pārāk strauja.

Aizlieguma atbalstītāji uzstāj, ka Sanfrancisko tiesai būtu bijis jānogaida vismaz 25 dienas pēc Augstākās tiesas sprieduma.

LETA jau ziņoja, ka Augstākā tiesa trešdien nolēma nepieņemt izskatīšanai lietu, ko bija ierosinājuši viendzimuma laulību legalizēšanas pretinieki Kalifornijā. Šāds tiesas spriedums pavēra iespēju viendzimuma pāru laulībām šajā štatā. Prasību tiesā bija iesnieguši tā dēvētā astotā labojuma atbalstītāji. Šie grozījumi Kalifornijas konstitūcijā laulību definēja kā "sievietes un vīrieša savienību" un tika apstiprināti 2008.gada referendumā. Taču apelācijas tiesa tos atcēla.