Viendzimuma laulību pretinieki gatavojas protestēt "Tour de France" laikā

Pretinieki jaunajam Francijas likumam, kas atļauj viendzimuma laulības, gatavojas aktīvi protestēt gaidāmā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" laikā.

Maijā pieņemtā "laulības visiem" likuma pretinieki plāno izmantot velobrauciena starptautisko atpazīstamību, lai paustu savu viedokli. Viņi neatbalsta, ka viendzimuma pāri var salaulāties un adoptēt bērnus.

Aicinot cilvēkus visos Francijas reģionos, vietējais politiķis Samuels Lafons izveidojis "Tour de France Pour Tous" ("Tour de France visiem") lapu sociālajos tīklos.

"No 29.jūnija līdz 21.jūlijam mums būs ārkārtīgi liels starptautiskais rupors," uzsvēra Lafons. "Mums jāizmanto šī iespēja demonstrēt mūsu opozīciju šim viedoklim un mūsdienu dzimumu teorijai, kas atrodas aiz tā."

"Mērķis nav pārtraukt sacīkstes, bet būs redzamiem Francijas un starptautiskajos medijos katrā distances posmā," uzsvēra Lafons.

Sociālajā tīklā "Facebook" šai lapai ir nepilni 2000 sekotāju.

"Tour de France", kas šogad svin savu simto jubileju, 21 posma garumā risināsies visos Francijas reģionos vairāk nekā 3000 kilometru garumā.

Kā ziņots, jautājums par viendzimuma laulību legalizāciju ir sašķēlis Francijas sabiedrību un vairākas demonstrācijas jau iepriekš pāraugušas vardarbībā.

Svarīgākais