Pie Lietuvas vēstniecības notiks pikets

Sestdien pie Lietuvas vēstniecības Rīgā plkst.12 notiks pikets, aģentūru LETA informēja kustības "Jaunais Baltijas ceļš" Koordinācijas padomes locekle Gaļina Tabačkova.

25. un 26.maijā Rīgā notika konference par valstiskuma problēmām un to risinājuma meklējumiem Baltijas valstīs, kurā tikās patriotisko organizāciju biedri un aktīvisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Konferencē "Jaunais Baltijas ceļš" tika arī izstrādāta stratēģija par kopējo sadarbību. 22.jūnijā Lietuvas pilsētās notiks akcija, kuras idejām atbalsts tiks pausts arī Latvijā.

Lietuvā viena no akcijas idejām ir protests pret videi destruktīvo slānekļa gāzes ieguves tehnoloģiju ieviešanu, ko realizē ASV firmas, ignorējot cilvēka tiesības un pielietojot vardarbīgu, agresīvu politiku pret cilvēkiem, kas protestē pret ekoloģiju iznīcinošo slānekļa gāzes ieguvi.

Pasaulē

Krievijas armijas vadība iepriekš zināja par lielu varbūtību, ka Ukrainas Bruņotie spēki var iebrukt Kurskas apgabalā, piektdien ziņoja britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Ukrainas karavīru sagrābtiem Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā drošības dienesta (FSB) un armijas dokumentiem.

Svarīgākais