Itālijas ziemeļus satricina 5,2 magnitūdas stipra zemestrīce

Toskānas reģionu Itālijas ziemeļdaļā piektdien satricinājusi 5,2 magnitūdas stipra zemestrīce un tā bijusi jūtama plašā apvidū no Boloņas līdz Florencei, pavēstīja civilās aizsardzības dienests, piebilstot, ka nav ziņu par to, ka cilvēki būtu guvuši nopietnus savainojumus.

"Mēs veicam pārbaudes, lai noskaidrotu, vai ir nodarīti postījumi," sacīja dienesta preses pārstāve, piebilstot, ka zemestrīce izraisījusies aptuveni piecu kilometru dziļumā.

Tās epicentrs atradies divu kilometru attālumā no mūru ieskautās Fivicāno pilsētas Toskānas reģiona Masas un Kararas provincē. Pazemes grūdieni vietējos iedzīvotājos izraisījuši paniku, viņi steigā pametuši mājas un izskrējuši ielās.

Zemestrīces pēcgrūdieni bijuši jūtami plašā apvidū Itālijas ziemeļos, arī Venēcijā.

Zemestrīce ilgusi vien dažas sekundes, pastāstīja epicentra tuvumā esošo pilsētu iedzīvotāji.

Lunidžiānas apvidū mājām esot nodarīti postījumi, un vairāki veci cilvēki pārcietuši šoku, tomēr nav ziņu, ka cilvēki būtu guvuši nopietnus savainojumus vai arī ka būtu sabrukušas ēkas, vēsta Itālijas mediji.

Vietējās nozīmes dzelzceļa satiksme tikusi pārtraukta, bet Milānas-Boloņas ātrvilcieni turpinājuši kursēt, apliecināja Itālijas dzelzceļa dienestā.

2012.gada maijā divas zemestrīces Emīlijā-Romanjā - Toskānas kaimiņu reģionā - nodarīja plašus postījumus, bet 25 cilvēki toreiz zaudēja dzīvību.