Pāvests dod svētību tūkstošiem motociklistu

© Scanpix

Pāvests Francisks svētdien devis svētību tūkstošiem motociklistu no visas pasaules, kas šo nedēļas nogali aizvada Romā, turpinot ASV motociklu ražotāja "Harley-Davidson" 110.gadskārtas svinības Eiropā.

Baukdams cauri svētceļnieku pūlim, pāvests sveica viņus un pārmeta motociklistu rindām krusta zīmi, cilvēkiem skaļi uzgavilējot un aplaudējot.

Pirms dažām dienām salidojuma dalībnieki jau tikās ar pāvestu un uzdāvināja viņam divus baltus motociklus "Harley Davidson" Vatikāna policijas vajadzībām un ādas jaku, bet svētdien motociklisti lielā skaitā ieradās Svētā Pētera laukumā, kur pāvests noturēja svētdienas misi. Motociklu rēkoņā bija pagrūti saklausīt lūgšanu "Mūsu Tēvs", bet tad motociklisti mierīgi sasēdās līdzās mūķenēm un svētceļniekiem, kas savukārt ieradušies Vatikānā uz divu dienu pasākumu, kas veltīts dzīvības aizsardzībai.

Kā iepriekš norādījis Svētā Krēsla pārstāvis Federiko Lombardi, domājams, ka motociklistu vidū ir pavisam nedaudz katoļu, tomēr uz misi laipni aicināts ikviens. "Pazīstu daudzus dižus cilvēkus, kam pieder lieli motocikli," viņš ar smaidu piebildis.

Savā svētrunā Francisks iestājies "par ikviena cilvēka dzīvību, īpaši jau par vistrauslākajiem, neaizsargātākajiem un apdraudētākajiem". "Pārāk bieži cilvēki neiestājas par labu dzīvībai, nepieņem "Dzīvības evaņģēliju", bet pakļaujas tādām ideoloģijām un domāšanas veidam, kam trūkst cieņas pret dzīvību," viņš uzsvēris.

Pēc pāvesta teiktā, ļaudis pārāk bieži ļaujas, lai viņus vada savtīgums, peļņas, varas un baudas kāre, nevis mīlestība un rūpes par citu cilvēku labklājību. "Teiksim "jā" dzīvībai, nevis nāvei. Teiksim "jā" brīvībai, nevis vergosim daudzajiem mūslaiku elkiem," viņš aicinājis.

Pāvests Francisks, kas šajā amatā tika ievēlēts martā, iestājas par tiesisku cilvēka dzīvības aizsardzību no pat ieņemšanas brīža.

Svarīgākais