Kolorādo ugunsgrēkos iznīcinātas 360 mājas

© Scanpix

Meža ugunsgrēkos, kas patlaban plosās Kolorādo štatā ASV rietumdaļā, iznīcinātas 360 mājas, bet radušos briesmu dēļ evakuēti 38 000 cilvēku, ceturtdien pavēstīja amatpersonas. Tik postoši ugunsgrēki Kolorādo līdz šim nebija pieredzēti.

Vissmagākās sekas bijušas ugunsgrēkam Blekforistas apvidū netālu no Kolorādospringsas, kur evakuēti 13 000 māju un izdegušas teritorijas 38 000 hektāru platībā, sacīja Elpaso apgabala šerifs Terijs Maketa.

Kolorādo patlaban iestājies silts laiks, gaiss ir sauss, turklāt pūš spēcīgs vējš, kas sekmē ugunsgrēku izplatīšanos.

"Vējš ir mūsu vislielākais drauds. Tas ir mainījis spēles noteikumus," norādīja šerifs, izsakoties par ugunsgrēku, kas otrdien izraisījās netālu no Kolorādospringsas.

Federālās varasiestādes palīdz štatam un ugunsdzēšanas darbos ir norīkojušas divas lidmašīnas C-130, pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Šis ugunsgrēks ir pat vēl postošāks nekā pērn Valdo kanjonā uz rietumiem no Kolorādospringsas pieredzētais, kurā tika iznīcinātas 347 mājas.

Nav ziņu, ka ugunsgrēkā būtu gūti savainojumi. Viens cilvēks, kurš trešdien tik pasludināts par pazudušu, ceturtdien atrasts.

900 ieslodzīto, kas sodu izcieta cietumā Kolorādospringsas rajonā, ugunsgrēka draudu dēļ pārvesti uz citu ieslodzījuma vietu, vēl trešdien ziņoja amatpersonas.

Vairāku ugunsgrēku vidū, kas patlaban plosās Kolorādo, viens no bīstamākajiem turpinās Karaliskās aizas rajonā, uz dienvidrietumiem no Kolorādospringsas. Tur liesmas izpletušās vairāk nekā 1300 hektāru platībā, bet ugunsgrēku izdevies savaldīt tikai par 20%, liecina tīmekļa vietnes "Inciweb" informācija.