Mahačkalas mērs cietumā mēģinājis izdarīt pašnāvību

Krievijas Dagestānas reģiona galvaspilsētas Mahačkalas mērs Saids Amirovs, kurš arestēts aizdomās par izmeklētāja slepkavības pasūtīšanu, apcietinājumā Maskavā mēģinājis izdarīt pašnāvību, pārgriežot sev vēnas, piektdien vēsta laikraksts "Izvestija".

Pašnāvības mēģinājums noticis otrdienas vakarā.

Viens no cietumsargiem apgaitas laikā pamanījis, ka Amirovs guļ gultā, nošķiedies ar asinīm. Mērs nekavējoties nogādāts Maskavas 20.slimnīcā. Kad ķirurgi Amirovam aizšuvuši savainojumus, viņš pārvests atpakaļ uz cietumu.

Kaut arī Amirova savainojumi ir bijuši dzīvībai bīstami, patlaban ir grūti pateikt, vai viņš tiešām gribējis atņemt sev dzīvību, vai arī tas bijis demonstratīvs protests, kādus ieslodzītie bieži mēdz sarīkot, kad nodara sev virspusējus sagriezumus, lai pievērstu uzmanību, skaidro ārsti.

Patlaban mēra dzīvībai briesmas nedraud.

Amirovs tika aizturēts Mahačkalā 1.jūnijā vērienīgas Maskavas specdienestu operācijas gaitā un nogādāts Krievijas galvaspilsētā.

Atbilstoši likumsargu versijai Amirovs 2011.gadā pasūtījis Mahačkalas pilsētas Padomju rajona izmeklēšanas nodaļas priekšnieka pienākumu izpildītāja slepkavību. Mēram nav paticis, ka izmeklētājs veicis kratīšanu Mahačkalas Padomju rajona administrācijā, nepaprasot viņam atļauju.