Gruzijas drošības dienesti novērsuši teroristu uzbrukumu

Gruzijas drošības dienesti novērsuši teroristu uzbrukumu, saistībā ar kuru arestēti divi ārvalstu pilsoņi un konfiscētas sprāgstvielas un ieroči, ceturtdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ārvalstu pilsoņi Mikails Kadijevs un Rizvans Omarovs arestēti ceturtdienas rītā. Policija atradusi arī paslēptas sprāgstvielas, ieročus un viltotus identifikācijas dokumentus.

Policija neatklāja, kuru valstu pilsoņi ir aizdomās turamie, vien norādīja, ka viņu plāns izjaukts tapšanas stadijā.

Iekšlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka Kadijevu meklē Interpols par dalību kādā noziegumā, kas pastrādāts vienā no Rietumeiropas valstīm.

"Tiek veiktas intensīvas izmeklēšanas, lai atklātu un neitralizētu kriminālos sakarus starp personām, kas atmaskotas, gatavojot teroraktu, un viņu līdzdalībniekiem un atbalstītājiem - gan valsts, gan starptautiskas terorisma apkarošanas sadarbības ietvaros," norādīts ministrijas paziņojumā.

Gruzija netiek uzskatīta par vilinošu mērķi teroristiem, lai gan NATO vadītās misijas ietvaros Afganistānā dien aptuveni 1500 Gruzijas karavīru.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais