Ugunsgrēks Kolorādo izpostījis desmitiem māju

Meža ugunsgrēkos, kas trešdien turpināja plosīties Kolorādo štatā, ASV rietumdaļā, izpostīti vairāki desmiti māju, bet ugunsnelaimes dēļ evakuēti vairāki tūkstoši cilvēku, pavēstīja atbildīgo dienestu amatpersonas.

Kolorādo patlaban iestājies silts laiks, gaiss ir sauss, turklāt pūš spēcīgs vējš, kas sekmē ugunsgrēku izplatīšanos.

Vislielāko postu ugunsgrēks nodarījis Blekforistas apkaimē netālu no Kolorādospringsas, kur liesmas nodarījušas postījumus 3200 hektāru platībā.

900 ieslodzīto, kas sodu izcieta cietumā Kolorādospringsas rajonā, ugunsgrēka draudu dēļ pārvesti uz citu ieslodzījuma vietu.

Ar ugunsliesmām trešdien turpināja cīnīties 150 ugunsdzēsēji. Operācijā bija iesaistīti arī 48 helikopteri un Nacionālā gvarde.

"Liesmas vakar izplatījās ļoti strauji, apņemot plašas teritorijas," preses konferencē trešdien sacīja Elpaso apgabala šerifs Terijs Maketa, norādot, ka ugunsgrēkā iznīcinātas teju 100 mājas.

Nav saņemtas ziņas, ka kāds cilvēks būtu pazudis, vienlaikus šerifs pauda bažas par "tām vietām, no kurām cilvēki nav evakuējušies"

"Vienas no nopietnākajām raizēm ir par to, ka cilvēki paļāvās uz veiksmi, un tas viņiem var maksāt dzīvību," norādīja Maketa.

Draudīgs ugunsgrēks turpinās arī Kolorādo štata Karaliskās aizas rajonā. Līdz trešdienai izdevies savaldīt šo ugunsgrēku tikai 10% apjomā, un tas jau ir izpleties 1500 hektāru platībā, liecina vietnes "Inciweb" informācija.