Romas lidostā avārijas nolaišanos veikusi pasažieru lidmašīna bez vienas šasijas

Romas Fjumičīno lidostā avārijas nolaišanos veikusi pasažieru lidmašīna, kurai nav izdevies izlaist vienu šasiju, vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Aviokompānijas "Wizz Air" lidmašīnā "Airbus A320" atradās 165 pasažieri un seši apkalpes locekļi, avārijas nosēšanās rezultātā trīs cilvēki guvuši nenozīmīgas traumas.

Lēmums par avārijas nosēšanos tika pieņemts, kad lidmašīnai neizdevās izlaist vienu šasiju. Pilotiem nācās nosēdināt lidmašīnu uz priekšējo un vienu no sānu šasijām, kā rezultātā lidmašīna sagāzusies uz sāniem un pasažieri tika evakuēti pa piepūšamajiem trapiem.

Incidenta dēļ viens no Fjumičīno lidostas skrejceļiem vairs neapkalpo ielidojošās un izlidojošās lidmašīnas.

Lidmašīna bija ceļā no Bukarestes uz Romu un tai bija paredzēts nolaisties Čampīno lidostā. Pēc avārijas situācijas rašanās tika nolemts to sēdināt Fjumičīno lidostā, jo tai ir garāks skrejceļš.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.