Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vilciens sabrauc vairākus ziloņus

© Scanpix

Rietumbengālijas štatā Indijā pēc sadursmes ar ātrvilcienu gājuši bojā četri ziloņi. Vides aizsardzības dienesti pārmetuši mašīnistam nolaidību, taču dzelzceļa kompānijas «Indian Railway» amatpersonas uzsvērušas, ka šis rajons nav minēts kā ziloņu migrācijas vieta un lielo dzīvnieku parādīšanās uz sliedēm mašīnistam bijis pārsteigums.

Avārija notikusi netālu no Džalpaiguri pilsētas. Ātrvilciena mašīnists stāstījis, ka, ieraugot ziloņus, viņš centies bremzēt, taču bijis par vēlu, un vilciens citu pēc cita notriecis četrus dzīvniekus. Divas ziloņmātes un mazulis gājuši bojā uzreiz, bet vēl viens zilonis pēc vairākām stundām nobeidzies no gūtajām traumām. Satiksmi dzelzceļa posmā nācies pārtraukt, līdz izsauktais ceļamkrāns no sliedēm novācis ziloņu līķus.

Indijas laikraksti atgādinājuši, ka šādi negadījumi nav retums – kopš 2004. gada sadursmēs ar vilcieniem gājuši bojā vismaz 43 ziloņi. Dabas aizsardzības pārvalde ir noteikusi tā dēvētos ziloņu koridorus – rajonus, kuros regulāri notiek ziloņu migrācija un vilcieniem būtu jāsamazina ātrums. Tomēr «Indian Railway» uzsvērusi, ka Džalpaiguri rajons šajā sarakstā nav minēts un mašīnistam nav ko pārmest.