Kauņa gatavojas uzņemt seru Ričardu Brensonu

Šīs nedēļas nogalē uz biznesa līderu forumu Kauņā ieradīsies pazīstamais britu miljardieris, "Virgin Group" dibinātājs Ričards Brensons, vēsta "Lrytas.lt".

Viņa runa Kauņas "Žalgiris" arēnā notiekošajā forumā paredzēta svētdien. Tik slavena ciemiņa ierašanās izraisījusi pilsētā lielu tūristu pieplūdumu - Kauņas viesnīcās vairs tikpat kā nav brīvu vietu, un paredzams, ka tuvākajās dienās tiks aizņemti pēdējie numuri.

Kauņas mērs Andrjus Kupčinsks izteicis gandarījumu, ka pilsētai ir "Žalgiris" arēna, kurā iespējams uzņemt tādu zvaigzni kā Brensons un pēc nepilnas nedēļas Kauņā gaidāmo Ēriku Kleptonu. Savukārt pilsētas tūrisma organizētāji stāsta, ka šonedēļ Kauņā ierodas manāmi vairāk individuālo ceļotāju, pieaugusi interese par ekskursijām un pilsētas kartēm.

Brensona ciemošanās Lietuvā organizēta sadarbībā ar pazīstamo uzņēmēju, zinātnieku un kosmosa tehnoloģiju entuziastu Vladu Lašu, kuru ar britu biznesa magnātu jau vairākus gadus vieno tuva pazīšanās. Kā uzskata Lašs, Brensona vizīte Lietuvas uzņēmējdarbības līderiem dos īpašas iespējas smelties pieredzi, stiprināt starptautiskos kontaktus un vienlaikus tuvāk iepazīstināt pasauli ar Lietuvu.

Svētdien Brensonam paredzēts piešķirt Kauņas tehnoloģiskās universitātes goda doktora regālijas. Līdz ar citiem viesiem svinīgo ceremoniju vēros arī simts šīs augstskolas studentu, kam foruma rīkotāji uzdāvinājuši iespēju piedalīties divas dienas ilgajā pasākumā, izsakot cerību, ka tas viņiem dos impulsu pašiem nākotnē kļūt par spilgtiem līderiem.

Tikmēr portāls "Delfi.lt" vēsta, ka par Brensona un citu viesu vakariņām Kauņas Rātsnamā svētdien gādās slavenākā Lietuvas kulināru trijotne - "Virtuves mītu grāvēji".

Līdz ar Brensonu šīs vakariņas baudīs godājama internacionāla publika, tostarp pasaulē slavenās spēles "Angry Birds" veidotājs Pīters Vesterbaks, grupas "Scorpions" dibinātājs Rūdolfs Šenkers un vēl vairāk nekā 40 citi foruma viesi, partneri un Lietuvas biznesa līderi.

Kā izteicies Lašs, šajās vakariņās iecerēts parādīt raibajai internacionālajai sabiedrībai Lietuvu no jauna redzes leņķa. Tikmēr viens no pazīstamajiem pavārmākslas meistariem - Alfs Ivanausks - atzinis, ka šīs varētu būt pašas greznākās vakariņas, kurās celtas godā lietuviešu virtuves tradīcijas. Ciemiņi varēs nogaršot gan ķiršu malkas dūmos kūpinātu zuti, gan pirmo šā gada medu, gan citus gardumus.